instant fap

Uručena pomoć od 1760 KM za liječenje djevojčice Merjem Uka

Uručena pomoć od 1760 KM za liječenje djevojčice Merjem Uka

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ pored mnogih aktivnosti koje imaju za cilj pružanje pomoći ugroženim kategorijama građana, aktivno djeluje i na pružanju pomoći pri liječenju siromašnih građana.

Najvećim dijelom pomoć je upućena za liječenje djece, a ovoga puta priveli smo kraju akciju pomoći za djevojčicu Merjem Uka iz Konjica.

Djevojčica Merjem se liječi već duži period, tačnije od 2005.god., od preuranjenog puberteta i ubrzanog starenja kostiju za 2,7 godina u odnosu na godine rođenja. Merjem se liječila u Mostaru na Klinici za dječije bolesti, a  u zadnjoj fazi liječenja primala je injekcije za usporavanje puberteta.

Doktori su osim terapije preporučili i poseban tretman specijalnom zdravom ishranom kojaje  veoma skupa i teško dostupna nezaposlenim roditeljima koju su u teškom materijalnom stanju.
Čini nas sretnima činjenica da smo bili u prilici pomoći jednim dijelom ovoj porodici, i djevojčici Merjem da odrasta sa zdravljem, kao jednim preduvjetom normalnog života.

U proteklih nekoilko mjeseci na ime pomoći za liječenje Merjeme Uka ispred H.O. ˝Dirhem˝ upućeno je 1760 KM. Novac je uplaćen na račun Merjeminih roditelja, a korišten je za nabavku neophodnih lijekova.
Merjem sada ima 8 godina i povoljne nalaze, a nastavak liječenja ogledaće se u strogom pridržavanju dijete preporučene od strane doktora.

Zahvaljujemo se našim plemenitim donatorima koji sve ovo vrijeme daju svoju nesebičnu podršku i pomoć za razne akcije koje sprovodimo, a ovom prilikom posebno za liječenje djece kao što je naša Merjem.

KOMENTARI