instant fap

Uručena pomoć porodici demobilisanog borca iz Sanskog Mosta

Uručena pomoć porodici demobilisanog borca iz Sanskog Mosta

U okviru redovih aktivnosti podjele prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice, volonteri Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ iz S. Mosta posjetili su porodicu Terzić Muhameda, demobilisanog borca AR BiH, koji živi sa suprugom u Ključkoj ulici u S. Mostu.

Već prije nekog vremena Muhamed nam se za pomoć obratio u prostorijama naše organizacije. Tada je opisao svoje teško materijalno stanje, kako nema stalnog zaposlenja, a preživljava od fizičkog rada na dnevnicu.

Muhamedova supruga je bolesna sa mnoštvom zdravstvenih problema, što iziskuje novac za liječenje, a životne okolnosti su se dodatno pogoršale sa ugibanjem konja s kojim je Muhamed radio i imao veću priliku da nešto zaradi za sebe i suprugu.

Nažalost, nismo bili u mogućnosti da odgovorimo na molbu ovog čovjeka i da mu nabavimo drugog konja, ali smo svakako obećali pomoći ovoj porodici shodno našim mogućnostima.

Prilikom posjete naših volontera Muhamed nije bio kod kuće, zatekli smo suprugu koja nam je opisala svoje zdravstveno stanje i potrdila nemogućnost nabavke neophodnih lijekova.

Ovom prilikom smo za Muhameda i njegovu suprugu uručili paket životnih namirnica, sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima, u vrijednosti od 60 KM.

Nadamo se da će ovaj naš skroman doprinos, u nekom smislu olakšati tešku svakodnevnicu koju žive Muhamed i njegova supruga, ali i mnogi naši sugrađani koji trebaju pomoć.

Zahvaljujemo se plemenitim donatorima koji nam pružaju nesebičnu podršku, moralnu i materijalnu, u misiji pružanja pomoći našim najugroženijim sugrađanima.

Zahvalnost dugujemo i institucijama kao i pojedincima koji medijski podržavaju aktivnosti koje sprovodi Dirhem, čineći ih transparentnima i dostupnima u svijetu medija.

KOMENTARI