instant fap

Uručena pomoć šestočlanoj porodici iz Sanskog Mosta

Uručena pomoć šestočlanoj porodici iz Sanskog Mosta

Volonteri Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ iz S. Mosta posjetili su porodicu Bradalo Halime. Ona s mužem, kćerkom i troje unučadi živi u sanskom naselju Gornji Krkojevci. Ova porodica rodom iz Banja Luke proživljava pravu agoniju zbog neimaštine i teškog socijalnog stanja. Dvoje djece ide u školu, bez adekvatne obuće, odjeće i pribora, a stanje u porodici je takvo da im počesto nedostaje i najosnovnijeg za život, hrane.

Halima nam se obratila još prije nekoliko dana s molbom za pomoć u hrani. Ovom posjetom ublažili smo njihovu patnju sa jednim paketom prehrambenih namirnica, koji je sadržavao osnovno: brašno, šećer, tjesteninu, konzerve, mlijeko i dr. Također, u paketu koji smo im uručili nalazila su se i sredstva za higijenu.

Majka Halima, koja se očito brine o porodici, nam se zahvalila, a u razgovoru sa ostalim članovima porodice saznajemo da im najviše nedostaje zimska obuća za stariju djecu, te odjeća. Oprostili smo se od ovih nekadašnjih Banjalučana, nadajući se da ćemo biti u mogućnosti i dalje ih pomagati.

Sredstva koja smo utrošili za nabavku hrane i higijenskih potrebština za porodicu Bradalo osigurali su aktivisti Humanitarnog fonda internet stranice www.n-um.com. Njima se srdačno zahvaljujemo i molimo Allaha da ih nagradi za njihovu humanost i dobročinstvo koje čine.

(Dirhem.org)

KOMENTARI