instant fap

Uručena pomoć za porodicu Nuhić

Uručena pomoć za porodicu Nuhić

Aktivisti iz H.O.˝Dirhem˝ realizirali su još jednu humanu akciju. Tako smo u Sanskom Mostu posjetili  Nuhić Armana i njegovu porodicu i tom prilikom im uručili vrijednu donaciju kao i paket prehrambenih proizvoda.

Arman je inače demobilisani pripadnik Armije BiH i nakon rata se liječio od psihičkih poremećaja, a imao je i operaciju tumora na želucu.  Arman je dugi niz godina nezaposlen, preživljava od povremenog fizičkog rada na dnevnicu i višegodišnji je korisnik javne kuhinje u našem gradu.

U razgovoru nam kaže kako je to za sada jedini izvor pomoći za njega i njegovu porodicu. Arman živi sa suprugom i dvoje malodobne djece.

Nedugo nakon naše posjete Arman nam se javio sa radosnom informacijom, a to je da je komisija prihvatila njegovu dokumentaciju o invalidnosti i uvrstila ga u program pomoći ratnim invalidima.

Nama je također bilo veoma drago da smo na ovaj način konkreno pomogli, te da će ovaj vrijedni čovjek i njegova porodica u narednom periodu imati jedan izvor novčanih primanja.

Ovom prilikom se zahvaljujemo plemenitim donatorima koji su donirali sredstva koja smo uručili Armanu i od kojih su također kupljene prehrambene namirnice. Ukupno je  uručeno 150 KM u novcu, dok je paket iznosio 60 KM.

KOMENTARI