instant fap

Uručene nagrade autorima najboljih bajramskih priča

Uručene nagrade autorima najboljih bajramskih priča

Prvu nagradu za “Bajramske priče” osvojila je priča “Bajramovanje u Vrhpolju” autora Huseina Buljubašića, druga je pripala priči “Bajramsko odijelo s Marienplatza u Münchenu” autora Isnama Taljića, dok je treća pripala priči “Uspomena” autora Senada Šehovića.

Autorima su uručene nagrade i to za prvo mjesto Plaketa i laptop, za drugo mjesto Plaketa i PC tablet 3, dok je za treće mjesto uručena Plaketa i smartphone.

Na konkurs za najbolju neobjavljenu kratku bajramsku priču prispjelo je 57 priča uključujući i jedan poetski uredak potpisan šifrom “Kurban Bajram” te nemali broj proznih uredaka.

Priče se razlikuju po stilovima, formama i izražaju, a sve ih vezuje uzvišena i nemjerljiva s drugima, ljubav prema Bogu, a odmah potom ljubav prema najdražem musafiru u kućama i srcima muslimana – ramazanskom i kurbanskom Bajramu.

Članovi žirija Mustafa Smajlović, Dževida Porobić i Nurija Delić u najuži izbor za nagradu odabrali su 30 priča, dok će u zborniku svoje mjesto naći 43 priče, saopćeno su danas organizatori konkursa na čelu s predsjednikom Huseinom Ismailovićem.

KOMENTARI