instant fap

Uručeno 2.000 KM za obnovu kuće Omerovića iz Sanskog Mosta

Uručeno 2.000 KM za obnovu kuće Omerovića iz Sanskog Mosta

Dana 01.02.2019. godine smo posjetili porodicu Omerović u naselju Kruhari u S. Mostu i uručili jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 2000 KM za renoviranje kuće uništene u požaru.


Naime, krajem 12 mjeseca 2018.g. objavili smo apel za pomoć Omerovićima iz S. Mosta kojima je u požaru uništena njihova zajednička kuća.


Iako je širenje požara spriječeno intervencijom komšija i vatrogasaca, kuća ionako trošna i stara je natopljena vodom pri gašenju požara i time postala neupotrebljiva. 
Šteta je bila skoro potpuna i zahtjevala je temeljno renoviranje bitnih dijelova kuće, prvenstveno krova i ploče.


Sananjani i drugi dobrotvori širom domovine i iz inozemstva su se u kratkom roku odazvali i pružili podršku Omerovićima, neko u novcu, neko doniranjem materijala ili fizičkim radom. 
Trenutno je na kući urađen krov i betonska ploča, te predstoje unutrašnji radovi i opremanje kuće za život.


Donacija koju smo uručili Omerović Džemalu i Arifu bit će iskorištena upravo za unutrašnje radove i opremanje kuće kako bi ove tri porodice mogle da usele u svoj dom.
Plemeniti donator uručenih sredstava je Bosansko kulturno društvo BCS Hilal iz Engleske, čiji članovi drže kontinuitet pružanja pomoći našim sugrađanima i ovo je evo treća značajnija akcija u zadnjih nekoliko mjeseci u kojoj učestvuju.


Prije toga, BCS Hilal iz Engleske je učestvovao u mnogim značajnim humanim projektima, poput pomoći za vrijeme poplava, obnovi kuća nakon poplave, projektu pomoći jetima, doniranju paketa hrane za siromašne, kupovini stoke i u mnogim drugim akcijama.


Za sve spomenuto im dugujemo veliku zahvalnost i najsrdačnije se zahvaljujemo ispred Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ i u ime porodica Omerović koje su se također zahvalile našim donatorima iz Engleske.


Neka ih Uzvišeni Allah nagradi najljepšim počastima za sva dobročinstva koja su učinili i evo i dalje čine.

KOMENTARI