instant fap

Usain Bolt: Osjećam se iznevjereno

Usain Bolt: Osjećam se iznevjereno

Najveća atletska zvijezda današnjice, jamajčanski sprinter Usain Bolt, šesterostruki olimpijski pobjednik i 11-erostruki svjetski prvak, te svjetski rekorder na 100 i 200 metara, izjavio je kako je šokiran dopinškim skandalom koji potresa Međunarodni atletski savez (IAAF), ali je protiv prijedloga kojim bi se poništili svi svjetski rekord u “kraljici sportova”.

Svjetska anti-dopinška agencija (WADA) u četvrtak je posramila IAAF optuživši njegovog bivšeg predsjednika Laminea Diacka da je upravo on predvodio grupu koja je zataškavala organizirani doping u nekim zemljama, te ucjenjivala sportaše.

“Kada sam čuo za WADA-in izvještaj bio sam šokiran jer sam imao dojam kako IAAF radi dobar posao kako bi naš sport očistio od dopinga. Osjećam se iznevjereno, ali pričekajmo da istraga završi”, rekao je Bolt na dodjeli nagrada za najbolje sportaše Jamajke gdje je po šesti put dobio tu nagradu.

Bolt, koji s vremenima 9.58 i 19.19 drži svjetske rekorde na 100 i 200 metara, te je bio član jamajčanske štafete na 4×100 metara koja je postavila svjetski rekord od 36.84 sekunde, osvrnuo se i na “Manifest za čistu atletiku” Britanskog atletskog saveza (UKA) koji traži poništavanje svih svjetskih rekorda.

“Što se mene tiče, to je besmisleno. Što je učinjeno, učinjeno je, ne treba se zamarati prošlošću. Sada se moramo potruditi da sljedeća svjetska prvenstva i olimpijske igre budu što bolja”, zaključio je Bolt.

KOMENTARI