instant fap

Usainu Boltu zlato i olimpijski rekord

Već u polufinalnim ogledima čak sedmorica od osam finalista trčala su brže od deset sekundi, a najbolji rezultat ostvario je pobjednik atenskih Igara Justin Gatlin koji se vratio nakon odslužene kazne zbog dopinga.Usain Bolt
, koji je gotovo ušetao u cilj imao je treće vrijeme, ali nije bilo dileme tko je zvijezda večeri. Pozirao je na sto načina, a onda je kreveljenje prestalo i Bolt je iz startnog bloka izletio poput groma.

Tu često zna ostati iza konkurenata pa ih kasnije stizati, no sada je prešao u vodstvo već nakon trećine staze i lakoćom zadržao prednost do konačnih 9.63. Nije svjetski, ali je olimpijski rekord, samo je Bolt sam trčao brže utrke od ovih. Drugi je bio njegov sunarodnjak Yohann Blake sa 9.75, a uz Jamajčane će na postolju stajati i brončani amerikanac Justin Gatlin koji je istrčao 9.79. Samo stotinku sporiji je bio tragičar utrke Tyson Gay.

To mu je četvrto olimpijsko zlato, i prvi je sprinter koji je obranio naslov na 100 metara nakon Seoula i Carla Lewisa, a obzirom da ima 25 godina lov na Carla Lewisa i njegovih devet zlata i dalje je otvoren.

KOMENTARI