instant fap

USAMLJENI KAUBOJ U VLASTITOJ STRANCI JE ŠEPIĆ: “Nema sporazuma s SDA, Vrače nije naš član”

USAMLJENI KAUBOJ U VLASTITOJ STRANCI JE ŠEPIĆ: “Nema sporazuma s SDA, Vrače nije naš član”

Povodom vijesti koja se pojavila u javnosti, da je NB potpisao koalicioni sporazum sa SDA o saradnji u Parlamentu FBiH, Nezavisni blok jasno i nedvosmisleno odbacuje takve navode.

Navodni sporazum je potpisao poslanik koji nije ni član NB-a. Mandat je dobio na listi Nezavisnog bloka u ZDK, gdje je Nezavisni blok bio u koaliciji sa još tri stranke – Prvom strankom, Hrvatskom strankom i Snagom centra, čiji je Vrače član. 

Kakvi motivi i interesi stoje iza ovakve odluke javnost će vjerovatno saznati u narednom periodu. Kupovina mandata, zadržavanje funkcija i privilegija je očito primarni cilj aktuelnog rukovodstva SDA, te to upravo pokazuje zbog čega NB, ali i mnoge druge stranke ne žele da surađuju sa njima. 

Podsjećamo javnost, da je zbog djelovanja poput ovog, Etički odbor nedavno iz stranke isključio i federalnog poslanika Elmedina Volodera. Nezavisni blok će ostati dosljedan svojih principa, a svi koji zbog vlastitih interesa žele biti privjesak vladajućem režimu, to će raditi izvan odgovorne i nove politike Nezavisnog bloka, navode iz ove stranke.

Šta je potpisano

Podsjećamo, predsjednici klubova zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Nezavisnog bloka (NB), Asim Sarajlić i Eldin Vrače potpisali su koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanjem u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz SDA.

Kako je navedeno u saopćenju, sporazum je potpisan s ciljem formiranja stabilnog funkcioniranja parlamentarne većine izvršne vlasti u Federaciji BiH koja će nastaviti provedbu neophodnih socijalno-ekonomskih, kao i ukupnih reformskih procesa  usmjerenih na rješavanje svakodnevnih pitanja građana.

Potpisani koalicioni sporazum odnosi se na saradnju Klubova zastupnika SDA i Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH u mandatnom periodu 2018-2022.godina.

KOMENTARI