instant fap

USKORO Otvor sezone u Etno selu “Hrustovo”

USKORO Otvor sezone u Etno selu “Hrustovo”

Etno selo u Hrustovu savršeno mjesto za ljetni odmor i uživanje.

Nadomak Sanskog Mosta, na području mjesne zajednice Hrustovo, sanjanin i mještanin ove MZ Burza Ćerimović izgradio je Etno selo.

Etno selo “Hrustovo” se nalazi u mjesnoj zajednici Hrustovo, na putu prema Hrustovačkoj pećini. Etno selo je izgrađeno i otvoreno za posjetioce i goste prije nekoliko godina. Vrijedni vlasnik svake godine dograđuje selo i proširuje turističko-ugostiteljsku ponudu.

Legenda prenose priču kako je mala pećina pored Etno sela bila povezana sa Hrustovačkom pećinom i da su se za vrijeme Turaka u njoj krili hajduci, ulazeći na jednu a izlazeći na drugu stranu. Austrougari su je minirali i zatrpali ulaz, da bi otjerali hajduke.Na brdu iznad Etno sela se nalazi mala katolička kapelica u kojoj se krajem augusta svake godine okupljaju mnogi vjernici.

Za one kojima je dosadan i bučan gradski život, ovo je idealno mjesto za odmor u miru i tišini prirode.Pravo mjesto za odmor uz hranu i piće.
Tradicionalno gostoprimstvo uz srdačan osmijeh i široko srce, domaćina i mještana.

Specijaliteti sa roštilja, svježa pastrmka iz jezera, srneći burek, domaća pogača i maslenica, samo su dio bogate gastronomske ponude ovog domaćinstva.

Mjesto nudi pitku vodu s izvora i mogućnost noćenja u drvenim kućicama. 

Za one znatiželjne, u blizini se nalazi Hrustovačka pećina.

KOMENTARI