instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Uskoro nam stižu sunčani dani i tropske noći

Uskoro nam stižu sunčani dani i tropske noći

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, obilnije padavine očekuju se u sjevernim, sjeveroistočnim i centralnim područjima naše zemlje.

“Proteklih dana smo imali uglavnom nagle pljuskove i stvaranje bujica na lokalnom nivou, koje nisu izazvale nikakve velike i značajnije štete. Također, nije bilo angažovanja civilnih zaštita u BiH, a nema ni naznaka da nam nešto prijeti”, kazao nam je Solak.

Direktor FUCZ dodaje kako i pored stabilnih prognoza uvijek treba biti na oprezu, a naročito nakon dešavanja u okruženju.

“Čudno je vrijeme i velika količina kiše padne u vrlo kratkom roku. Vidimo i šta se desilo u Srbiji i Crnoj Gori. Međutim, kod takvih stvari ne postoji nikakva efikasna borba. Kontinuirano razmjenjujemo informacije s kolegama iz hidrometeorologije koji opet relativno mogu predvidjeti neku količinu kiše. Slabo ko može procijeniti da će pasti 100 litara kiše na kvadratni metar u sat vremena”, istaknuo je Solak.

Od danas poslijepodne u BiH se očekuje razvedravanje i stabilizacija vremena. Stabilno i sunčano vrijeme zadržat će se do 19. juna kada se očekuju i prve ovogodišnje tropske noći. Prema prognozi meteorologa Dženana Zuluma, početkom iduće sedmice mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi u centralnim i istočnim područjima BiH.

KOMENTARI