instant fap

Uspjeh mladog karatiste Ajdina Redžića

Uspjeh mladog karatiste Ajdina Redžića

Ajdin Redžić, član Karate sekcije Kluba borilačkih sportova „Sana 2004“ iz Sanskog Mosta, ostvario je zapažen rezutat Međunarodnom Grawe-Energija karate kupu održanom protekle subote u Banja Luci, a na kojem je nastupilo 700 takmičara iz 59 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, Crne Gore, Slovenije i Nigerije.

Redžić je pod vodstvom trenera Mirnesa Topića osvojio bronzanu medalju u borbama u konkurenciji dječaka do 13 godina kategorija -55 kg. Na ovom velikom sporstkom događaju uspjeh je ostvarila i bivša članica sankog klarate kluba Šejla Topić, koja nastupa za klub „Novi grad“ iz Sarajeva.

Ona je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji djevojčica do 13 godina kategorja – 47 kg. Treba reći da je podršku sanskim karatistima i čestitke uputio Suad Ćupina, nekadašnji uspješni selektor karate reprezentacije BiH, a trenutni trener u Karate klubu „Bosna“ iz Sarajeva.

Ćupina je svoje trenersko ime počeo graditi još u bivšoj Jugoslaviji, a tada je trenirao i Mrnesa Topića koji je pod njegovim vodtvom ostvario vrhunske rezultate.

KOMENTARI