instant fap

Uspjeh sanskih biciklista

Članovi Biciklističkog kluba „Sana 95“  iz Sanskog Mosta  ostvarili su zavidan rezultat u subotu u Goraždu  na utrci koja se vozila u okviru Drumskog prvenstva BiH i bodovala  se za Premijerligu BiH.

Na ovom takmičenju sanski Biciklistički klub je nastupio sa šest takmičara, a njih trojica su se okitila medaljama. Prvo mjesto i zlatnu medalju je na stazi dugoj 35 kilometara osvojio Veis Kazić u konkurenciji mlađi katedi,  dok je Delan Pašić u  u konkurenciji starijih kadeta osvojio odlično drugo mjesto i srebrnu medalju, a u istoj konkurenciji se bronzom okitio Almedin Kazić. Dobar nastup imali su i ostali sanski biciklsti, ali su im odličja izmakla u posljednjim metrima ove uzbudljive urke. Arnel Sijerčić je u konkurenciji juniora kroz cilj prošao četvrti, a četvrto mjesto je zauzeo i Almir Kazić u konkurenciji stariji kadeti. Armin Halkić je u konkurenciji U – 23 na stazi dugoj 70 kilometara bio u vodstvu, ali je u samom finišu oko 20 metara pred ciljem  doživio težak pad, a nakon što ga je biciklom udario konkurent  Dragiša Jović iz kluba „Zmaj od Bosne“.  Kazić ističe, da je nakon incidenta upućen  protest  Biciklističkom savezu BiH, i o ovom slučaju će se izjasniti Takmičarska komisija.
Nakon Goražda, sanski biciklisti će idućeg vikenda nastupiti u Zenici, a 13. jula   najbolji biciklisti iz naše zemlje dolaze u Sanski Most, kada će se voziti tradicionalna trka u okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2012.“