instant fap

Uspjeli smo, skupljen novac za liječenje Mirnesa Grbića!

Uspjeli smo, skupljen novac za liječenje Mirnesa Grbića!

Portan inmedia.ba nedavno je objavio priču o Mirnesu Grbiću, mladiću koji ima samo 20 godina i koji se bori za svoj život.

Vezano Mirnes Grbić se bori za život – pomozimo ovom mladiću

Nakon naše objave koja je oborila sve rekorde čitanosti, članak je pročitan preko 200 hiljada puta, javila nam se njegova obitelj sa radosnom vijesti. Naime, novac koji je bio potreban za njegovo liječenje, 12 hiljada eura, skupljen je u rekordnom roku.

Porodica se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su učestovali u ovoj akciji i na taj način doprinijeli da Mirnes krene na terapije. Njegova majka Azra, nakon dvije godine borbe napokon će vidjeti sina kako ide na terapije u nadi da će se izliječiti.

Mirnesova priča pokrenula je cijeli Sanski Most, cijeli svijet i probudila nadu da postoji dobro u ljudima. U posljednje vrijeme imali smo prilike čak u nekoliko navrata vidjeti kako se ipak uspijemo ujediniti, od političara do menadžera, od novinara do malih ljudi te je u kratkom vremenu žurno skupljeno više hiljada maraka pomoći za liječenje jer je to bio nažalost jedini izlaz te kako smo svi brzo reagirali kada je bilo najpotrebnije.

U taj novac utkana je neviđena dobrota, velikodušnost, ljubav, nježnost i silna želja pomoći nekome, pomoći u ovom slučaju da Mirnes ozdravi i dobije novu šansu za život. To je gesta vrijedna divljenja jer nije stvar u količini novca nego u količini dobrote. Puno poruka stoji iza toga i svi mi bi trebali slijediti takav primjer dobrote i humanosti.

Čovjek je velik toliko koliko daje. Treba davati od srca onim ljudima koji su u teškoj životnoj situaciji i bez pomoći. Treba uvijek imati na umu: Kolo sreće se okreće, tko danas bi gore, sutra bi dolje. Svakome se može dogoditi, svakome i sve: bolesti, neimaština, bankrot, potresi, poplave, nesreće, razne tragedije… Uvijek, kad god možemo treba pomagati jer to je osjećaj koji svakog čovjeka (naravno, onoga s dušom) čini velikim, ispunjenim i sretnim čovjekom. A poanta života je biti sretan, zar ne?

 

KOMENTARI