instant fap

USPJELI SMO Zahvalnost svima koji su pomogli

USPJELI SMO Zahvalnost svima koji su pomogli

Nepunih je mjesec dana kako smo vas upoznali sa životnom situacijom i uslovima u kojima živi bračni par, Hasiba i Mirvet sa jednoipogodišnjim djetetom.

Na “golom” betonu sprata kuće, bez riješene struje i vode, u jednoj sobici sa improvizovanim plafonom…

Za njihovo stanje saznali smo sasvim slučajno, u sklopu naših redovnih aktivnosti podjele prehrambenih paketa potrebnima. Ponajviše zbog preslatkog dječaka plave kose i okica, ni trenutka nismo kalkulisali, ni oklijevali.

Odlučili smo krenuti u akciju potpunog uređenja njihovog doma, a u taj plemeniti hajrat pozvati i sve vas u kojima stanuje dobrota i osjećaj za druge. Ni trenutka nismo ni sumnjali da ćemo biti sami u ovom dobrom djelu.

Zbog vaše dobrote i podrške, ali i zbog mnogih drugih koji, nažalost, čekaju pomoć drugih, korektno je da vas obavijestimo poštovani dobročinitelji, da raspolažemo sa dovoljno sredstava sa kojima ćemo moći isplatiti firmu za urađene građevinske radove na kojem smo se obavezali, te im obezbjediti i nešto osnovnog namještaja.

Uskoro ćemo vas upoznati sa detaljima još jedne uspješno završene akcije koja će, po ko zna koji put biti jedna u nizu potvrda začudne humanosti i dobrote našeg naroda.

Koordinator SF “Berićet” Senad ef. Omić

KOMENTARI