instant fap

Uspješan početak humanitarne akcije

Jučer je Sanskom Mostu započela humanitarna akciju prikupljanja novčane pomoći za ugroženi narod Palestine, koji živi u pojasu Gaze.

Humanitarna organizacija „Dirhem“, kroz projekat koji nosi naziv „Jedna marke za narod Gaze“, planira pokrenuti niz aktivnosti koje imaju za cilj pomoći narodu Gaze, ali i informisati javnost o problemima sa kojima se narod Gaze godinama suočava. U sklopu ovog projekta, jučer je ispred Hamzibegove džamije organizovano prikupljanje pomoći, gdje su građani imali priliku da doniranjem minimalnog novčanog iznosa od 1 KM, uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji, a organizatori vjeruju da će veliki broj humanih ljudi dati i veći iznos.

Pored Hamzibegove džamije, svaki naredni petak pomoć će se prikupljati i ispred ostalih džamija, a planirano je i postavljanje info štandova na frekventnim lokacijama u gradu, gdje će građani moći dati svoj dobrovoljni prilog. Svoje učešće u ovoj akciji uzeli su i članovi OKC „Atis“, „AKOS“, „Exit medie“, Vijeća mladih Sanski Most, volonteri CIM-a, i članovi Vijeća učenika Srednje poljoprivredne škole „Sanus Futurum“.

KOMENTARI