instant fap

Uspješan rock festival

U Sanskom Mostu sinoć je održan prvi rok festival posvećen nedavno preminulom Seadu Delkiću Papecu, vrsnom gitaristi i nekadašnjem članu nekoliko istaknutih bendova s ovih prostora.

U sklopu ovog događaja koji je održan na ljetnoj pozornici u malom gradskom parku, Sanjanima su se predstavili rok bendovi iz Prijedora, Novog Travnika, Bihaća i Sanskog Mosta, a nastupilo je ukupno osam grupa.

Veče je proteklo u odličnoj svirci i atmosferi, te dobroj posjeti, pa se može konstatovati kako je prvi rok fest „Sead Delkić Papec“ potpuno opravdao očekivanja.

Inače,  događaj je zamišljen kao prilika za promociju mladih rok bendova iz cijele Bosne i Hercegovine, a organizatori imaju namjeru da postane tradicionalan, te da se održava svake godine u toku ljeta.

Glavni organizatori ovog događaja bili su muzičari i prijatelji Seada Delkića Papeca, Fikret Kurtović i Zebir Filović, vlasnik firme NO LIMIT TECHNOLOGY koja je ujedno bila i jedan od pokrovitelja ove manifestacije.

Želja organizatora je da se na ovakav način zauvijek od zaborava otrgne sjajni muzičar i divni čovjek Sead Delkić Papec koji nas je prerano napustio prije nepuna dva mjeseca i da rok festival bude, kako je rečeno, spomenik od nota, rifova i akorda u Papecovu čast.

KOMENTARI