instant fap

Uspješna sezona za kadete Podgrmeča

Uspješna sezona za kadete Podgrmeča

Na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu jučer su odigrane zaostale utakmice Omladinske lige BiH u kojima su juniori i kadeti Podgrmeča ugostili svoje vršnjake iz bihaćkog Jedinstva. Kadeti sanskog prvoligaša su pobijedili rezultatom 3:2, dok je utakmica juniora završena bez pobjednika rezultatom 2:2. Obje utakmice nisu imale veći rezultatski značaj za ekipe omladinskog pogona  Podgrmeča jer su kadeti osvojili drugo mjesto, dok su juniori peti na tabeli.
Kad je riječ o sanskim  kadetima, oni su ponovo ostvarili uspjeh iako nisu osvojili šampionsku titulu. Naime, kadeti su kao najbolje plasirana ekipa iz Federacije BiH u Omladinskoj ligi BiH zapad obezbjedili učešće na završnici Federalnog kadetskog prvenstva koje je ove godine održano u Neumu. Trener omladinskih selekcija u Podgrmeču, Velid Kuželj, i više je nego zadovoljan što su kadeti pružili u proteklom prvenstvu.
„ Prvo bih čestitao svojim igračima na još jednom uspjehu. Moram istaći, da se radi  o odličnoj generaciji Podgrmeča, možda i najboljoj u posljednjih nekoliko godina.  Pored toga što igrači naporno treniraju i daju svoj maksimum u skoro svakoj utakmici, njih krasi i prijateljstvo van terena, što svakako pozitivno utiče i na samu igru. Ne bih previše hvalio naše momke, ali su u skoro svim utakmicama briljirali, igrali disciplinovano i bez puno grešaka. Odigrali su  jednu fantastičnu sezonu. U ovoj  uzrasnoj kategoriji imamo kvalitetan sastav sa nekoliko vrsnih pojedinaca. Nadam se da će ova sjajna mlada generacija sa uspjesima nastaviti i u narednim sezonama “, rekao je Kuželj.
Rezulatat kadeta Podgrmeča je svakako vrijedan pažnje, te stoga Radio Sana mladim sanskim nogometašima upućuje čestitke na još jednoj uspješnoj sezoni uz želju da dobre partije pružaju i u narednim godinama. Slobodno se može reći, da Sanski Most ne treba da strahuje za svoju nogometnu budućnost jer će ovi momci svakako igrati značajnu ulogu u bh nogometu.

KOMENTARI