Uspješni projekti u OŠ “Fajtovci”

HomeUncategorized

Uspješni projekti u OŠ “Fajtovci”

„KRALJ DOBRIH CIJENA“ DONIRAO RAČUNARE OŠ ˝FAJTOVCI˝

Dva veoma značajna projekta realizirana su u Osnovnoj školi „Fajtovci“, a njihovo uspješno okončanje obilježeno je svečanošću kojoj su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života kantona i općine.

Ova osnovna škola dobila je najsavremeniji video nadzor, alarmni sistem i razglas koji su donacija kompanije „Sector security“ iz Banjaluke, čiji je vlasnik biznismen Siniša Krunić, inače porijeklom s ovih prostora. Istovremeno, okončani su radovi oko renoviranja školskih toaleta, a radi se o projektu čiji je finansijer Ministarstvo obrazovanja, nauke i kulture USK, dok su građevinske radove izveli uposlenici škole.

Vrijednost jednog i drugog projekta iznosi po 20 hiljada maraka i oni će značajno doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti i boravka učenika u ovoj školi. Sem centralne škole, sanitarni čvor je renoviran i u područnoj mjesnoj školi u Skucanom Vakufu. U znak zahvalnosti donatorima, učenici su priredili prigodan kulturno zabavni program. Resorna ministrica, Sanela Ćenanović, izrazila je zadovoljstvo urađenim projektom u ovoj školi. „Ministarstvo kojem sam na čelu nastaviće i u narednom periodu provoditi ovakve projekte kojima se želi poboljšati kvalitet boravka učenika u našim obrazovnim ustanovama.“, istakla je Ćenanovićeva.

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, izrazio je zadovoljstvo doprinosom firme „Sektor security“ u realizaciji čitavog projekta istakavši kako je to primjer društveno odgovorne firme, ali i angažmanom Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta USK. „U poslednjih nekoliko godina obnovili smo većinu naših škola i one su danas najljepši objekti u našoj općini. Također, planiramo urediti i preostale dvije škole i na taj način još više unaprijediti naše obrazovanje.“, istakao je načelnik Hasanbegović.

Direktorica OŠ „Fajtovci“, Zinajda Hadžić, rekla je kako su u ovoj obrazovnoj ustanovi, realizacijom niza projekata, stvorili optimalne uslove za odvijanje nastave. Ona je dodala kako nakon uspješno realiziranih projekata, u Osnovnoj školi „Fajtovci“ planiraju i poboljšanje energetske efikasnosti i za ovaj projekat je već urađen elaborat. Očekuje se da on bude realiziran do kraja ove školske godine, čime bi se u toj obrazovnoj ustanovi uslovi boravka i izvođenja nastavnog procesa podigli na još viši nivo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0