instant fap

Uspješno okončana akcija ´Stan za porodicu Bosnić´

Uspješno okončana akcija ´Stan za porodicu Bosnić´

Kupljen stan supruzi i kćerci rahmetli Omera Bosnića. Izuzetno nam je drago što je naš Medžlis bio dijelom značajne podrške u ovom hair-projektu.

Uspješno okončana akcija ´Stan za porodicu Bosnić´Dragi prijatelji, cijenjeni donatori, sretni smo što je kraju privedena jedna izuzetna akcija, humanitarni projekat kupovine stana za porodicu rahmetli Omera Bosnić.

Ovu veoma uspješnu akciju pokrenula je humanitarna organizacija Bosnia-AID iz Švedske u saradnji sa humanitarnom organizacijom ˝Dirhem˝ iz S. Mosta i humanim ljudima, aktivistima iz više evropskih zemalja.

Za potrebe rješavanja stambenog problema porodice Bosnić sakupljeno i uplaćeno 115.000 KM.Akcija je pokrenuta u osmom mjesecu 2020.godine nakon što se naš brat Bosnić Omer utopio zajedno sa svojim bratićem u rijeci Sani u Sanskom Mostu, gdje je i radio i živio jedan period.

Inače, stan koji je kroz ovu akciju kupljen nalazi se u centru Zenice, u gradu gdje je porodica već godinama živjela. Nalazi se na dobroj lokaciji, u novoj zgradi i bez potrebe za dodatnim ulaganjima.

Sa ponosom možemo reći da je veliki broj građana, pravnih lica, firmi, organizacija i džemata učestvovao u ovoj akciji, čime smo zajedno trajno riješili stambeno pitanje supruge i maloljetne kćerke rhm. Omera.

Nakon potrage za odgovarajućim stanom u Zenici, stan je kupljen, riješeni su svi administrativni poslovi i sada je u vlasništvu porodice Bosnić.Najtoplije zahvaljujemo organizatorima akcije, kao i svima koji su svojim donacijama učestvovali u ovom hairli projektu.

Naša posebna zahvala ide prema dobročiniteljima u Danskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Austriji i drugim zemljama, kao i Medžlisu Islamske zajednice S. Most koji nisu zaboravili svoga džematliju, te sakupio i donirao 12.714 KM za ovu akciju.

Svima Vama ispred porodice Bosnić, kao i ispred H.O. ˝Dirhem˝ želimo se od srca zahvaliti i uputiti dovu Uzvišenom Allahu da Vas nagradi za veliki trud i zalaganje.

KOMENTARI