instant fap

Uspješno završen ljetni sajam knjige

Ovogodišnji, šesti po redu sajam knjige u Sanskom Mostu, zatvoren je jučer. Posljednji kulturni događaj koji je priređen bila je veče sanskog književnog stvaralaštva.

U sklopu ovog događaja publici su se na ljentoj pozornici predstavili sanski pjesnici koji djeluju u književnom klubu pri Narodnoj biblioteci Sanski Most. Svoje stihove govorili su pjesnici Mevluda Kazić, Ajša Hadžiahmetović, Aziz Džananović i Zilhad Hodžić Hodža, a posebni gost ove večeri bio je profesor književnosti  iz Zagreba, Emsud Sinanović, koji se također predstavio svojom poezijom. Poznata kulturna radnica iz Slovenije, Barbara Hočevar, bila je gost ove književne večeri.

Radi se o ženi koja je u proteklom periodu dala nemjerljiv doprinos u afirmaciji bosanskohercegovačke kulture u Sloveniji i uvijek je rado viđen gost u našoj zemlji. Ona je istakla kako prvi put boravi u Sanskom Mostu te kako je impresionirana ovim gradom i njegovim stanovnicima. U toku protekle sedmice na štandovima u malom gradskom parku knjige je izlagalo šest bosanskohercegovačkih izdavačkih kuća. Njihovi predstavnici su vrlo zadovoljni odazivom ljubitelja knjige u Sanskom Mostu, ali i ostvarenim prometom.

Prema riječima predstavnika organizatora ljetnog sajma knjige u Sanskom Mostu, Amira Talića, uprkos skromnim sredstvima za organizaciju, ovaj kulturni događaj u potpunosti je opravdao očekivanja. U sklopu ovogodišnjeg sajma knjige u Sanskom Mostu, organizovano je niz promocija književnih djela kao i druženja s ljubiteljima pisane riječi, pa se može slobodno reći kako je šest ljetni sajam knjige u potpunosti opravdao očekivanja.

KOMENTARI