instant fap

Uspješno završena sezona za sanske rukometaše

Uspješno završena sezona za sanske rukometaše

 Proteklog vikenda završeno je prvenstvo Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever za sezonu 2013/2014. godine. Rukometni klub „Sana 7“ iz Sanskog Mosta prvenstvo je završio na četvrtom mjestu sa 28 bodova i sa bilansom 9 pobjeda, 1 neriješen ishod i 8 poraza.

Ovaj plasman se može ocjeniti vrlo dobrim jer je sanski rukometni klub u ovoj sezoni nastupao sa dosta podmlađenim sastavom. Naime, uz nekoliko starijih i iskusnijih igrača, boje kluba su većinom branili igrači iz omladinskog pogona.


Također treba istaći, da je „Sana 7“ zbog povreda igrača, ali i njihovih privatnih obaveza u velikom broju utakmica morala nastupiti bez nekoliko standardnih prvotimaca, tako da su šansu da osjete takmičarska iskušenja dobijali juniori i kadeti koji su se radom i zalaganjem nametnuli za prvi tim. Iako mladim sanskim rukometašima još treba takmičarskog iskustva, oni su opravdali ukazano povjerenje igrajući protiv starijih i kvalitetnijih igrača. Vrlo brzo su prebrodili debitansku tremu, iz utakmice u utakmicu su bili sve bolji, a to dokazuje da je „Sana 7“ sa podmlađenim sastavom ostvarila nekoliko važnih pobjeda protiv favoriziranih ekipa. S toga, igrači „Sane 7“ zaslužuju čestitke na uspješno okončanoj sezoni, a od ove generacije se veći rezultati očekuju tek u narednim sezonama.


Na kraju treba uputiti čestitke i navijačima i simpatizerima Rukometnog kluba „Sana 7“ koji su cijeli tok prvenstva u velikom broju pratili utakmice i sa tribina davali podršku sanskim rukometašima.a

KOMENTARI