Usprkos lošem vremenu tražili nestalog

Homeinmedia danas

Usprkos lošem vremenu tražili nestalog

Velika akcija potrage za nestalim Husom Bešićem nije dala rezultate

Sinoć su služba i klub izašli na teren da pregledaju jedan dio korita rijeke Sane. Zajedno sa pripadnicima policije Sanski Most po dojavi jednog našeg sugrađanina ribara koji je primjetio odjevni predmet koji bi nas mogao povezati sa našim nestalim sugrađaninom. Odjevni predmet nije od gospodina Bešića iako je dosta sličan.

Hvala ribaru koji je imao iskrene namjere da pomogne i molimo građane da jave ukoliko primjete slične stvari.

“Nažalost, svi naši napori ostali su bez uspjeha iako smo praktično prevrnuli svaki kamen tamo gdje je Bešić posljednji put viđen. Nadamo se kako je još živ iako je protekao dug period, a dani i noći su vrlo hladni”, Edin Seferović, jedan od koordinatora ove akcije.

Prema njegovim riječima, detaljno je pretraženo i korito rijeke Sane koje protiče ovim područjem, a u potragu je bio uključen i dron koji je snimio cijelo područje. Nestanak ovog starijeg muškarca policiji je u protekli ponedjeljak prijavila njegova kćerka, koja je rekla kako je on otišao od kuće u nepoznatom pravcu i nije se vratio.

Svi koji mogu pomoći u traženju nestalog Bešića pozvani su da obavijeste policiju ili porodicu na broj telefona: 061/396-945.

Inače, kako saznajemo, radi se o starijoj osobi koja je imala povrijeđenu nogu i koja je u posljednje vrijeme patila od demencije, a u trenutku nestanka na sebi je imao plavu jaknu i farmerice.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0