instant fap
NaslovnicaSanski Most

Usred sela lisica okotila mlade

Usred sela lisica okotila mlade

Zanimljiv slučaj zabilježili smo na imanju Omera Drobića u selu Pobriježje. U gomili starog odbačenog građevinskog materijala, iza porodične kuće Drobića, lisica je izlegla sedmoro mladunčadi.

Vlasnik kaže kako na sve načine pokušava otjerati lisicu koja svake večeri obilazi leglo i svoje mlade. Lisica mu je, kako kaže, već pričinila veliku štetu podavivši nekoliko kokoški. „Lisica dođe i stoji, ničega se ne plaši. Kada padne noć vjerovatno se dovlači do legla i mladima donosi hranu.“, kaže Drobić. Kaže kako mali lisičići iz svog legla izlaze s prvim sumrakom, te da ih mještani znaju susresti i na glavnoj cesti koja prolazi kroz Pobriježje. Dodaje kako su lisičići već polupitomi, iako još bježe od ljudskog dodira.

Posebnu atrakciju predstavljaju za najmlađe koji neprestano „stražare“ pored mjesta gdje se nalazi njihovo leglo. Drobić kaže kako je u nedoumici kako da riješi ovaj problem. Kaže kako će pokušati da ih ulovi i potom, uz saradnju sa sanskim lovcima, pusti u njihovo prirodno stanište.