Ususret Svjetskom danu ćišćenja: Prijavi se i očisti Bosnu i Hercegovinu

Homeinmedia danas

Ususret Svjetskom danu ćišćenja: Prijavi se i očisti Bosnu i Hercegovinu

U tvojoj blizini postoje sjajni mali domaći brendovi. Dajmo im podršku

Svjetski dan čišćenja obilježava se 17. septembra, a “Let’s Do It” tim u BiH želi pružiti priliku građanima i građankama širom Bosne i Hercegovine da se uključe u čišćenje i na taj način budu dio Svjetskog pokreta ujedinjenog oko borbe za čistu i lijepu životnu okolinu.

Svjetski dan čišćenja u BiH će se organizirano provesti na 40 lokacija:

Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica – Babin Do, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Brčko, Doboj, Doboj Istok, Donji Vakuf, Fojnica, Gacko, Goražde, Gračanica, Kakanj, Ključ, Kneževo, Mostar na tri lokacije, Neum, Novi Travnik, Pale, Prijedor, Prozor-Rama, Puračić, Sanski Most, Kanton Sarajevo, Srebrenica, Teočak, Teslić, Trebinje, Tuzla, Ustikolina, Velika Kladuša, Visoko, Zenica, Žepče.

Ukoliko želite biti dio organizovanih akcija, iz “Let's Do It” tima poručuju da se prijavite i u prijavi označite grad/mjesto u kojem želite čistiti. LDI tim će vam putem sms poruke poslati informaciju o tačnoj lokaciji koja se čisti, vremenu i mjestu okupljanja volontera.

“Na tim lokacijama smo obezbijedili sav neophodan radni materijal za čišćenje”, poručuju.

Prijavu popunite na linku OVDJE

Prijave su otvorene do 15. septembra do ponoći.

Sve zainteresovane koji žele sami da čiste u svojoj lokalnoj zajednici, jer u njihovom gradu/mjestu nema organizovane akcije čišćenja, ohrabrujemo da animiraju ekipu ljudi, svoje porodice ili prijatelje, te da pokupe smeće u svojoj okolini.

Nakon završene akcije čišćenja izvještaj o čišćenju pošaljite nama na mail: [email protected]najkasnije do 20. septembra do ponoći.

U izvještaju je potrebno navesti: mjesto/lokaciju koja je očišćena, koliko je ljudi učestvovalo u čišćenju i koliko vreća otpada je tom prilikom prikupljeno. Iz LDI tima mole i tri do četiri fotografije sa čišćenja.

Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) je ekološki pokret kojeg je svjetski Let’s Do It tim započeo 2018. godine sa ciljem da našu planetu očisti od otpada i podigne ekološku osviještenost njenih stanovnika. Do sada je ovaj pokret ujedinio aktiviste iz 180 zemalja, koji organizuju akcije čišćenja u septembru širom svijeta. Ove godine akcije čišćenja će se organizovati u 191 zemljimeđu kojima je i Bosna i Hercegovina.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0