instant fap

Usvojen rebalans budžeta

Na 39. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most usvojena je odluka o izmjenama i dopunama budžeta općine za 2012. godinu. Pored odluke o usvajanju rebalansa budžeta za ovu godinu, općinsko vijeće je prihvatilo i sve preostale tačke dnevnog reda.

Na početku sjednice svečanu izjavu je položio Ilfad Ičanović, novi vijećnik u općinskom vijeću, koji je imenovan na ovo mjesto umjesto Redže Kurbegovića koji je nedavno imenovan za ministra privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona. Isto tako, na slijedećoj sjednici vijeća očekuje se imenovanje još jednog novog vijećnika u klub vijećnika SDP-a, koje je ostalo uprežnjeno imenovanjem Azemine Helić na mjesto ministrice finansija u Vladi USK. Novoimenovani ministri, Kurbegović i Helić,  iskoristili su ovu priliku te su uputili zahvalnost vijećnicima i općinskom načelniku na dosadašnjoj saradnji.

Usvojenim rebalansom, budžet općine Sanski Most za ovu godinu umanjen je za za 68.726 maraka odnosno za 0,60% i iznosi 11.353.074 maraka. Pored rebalansa budžeta općine za ovu godinu, na sjednici je prihvaćen  prijedlog odluke o utvrđivanju nacrta Regulacionog plana „Lijeva obala I“ i prijedlog odluke o utvrđivanju nacrta izmjena i dopuna regulacionog plana „Jezernice II“.

Na ovoj sjednici usvojen je prijedlog odluke o utvrđivanju nacrta regulacionog plana Turističkog kompleksa „Kamengrad“, kao i prijedlog odluke o utvrđivanju, te prijedlog odluke o provođenju Regulacionog plana Zdravstveno-turističkog centra „Sanska Ilidža“. Općinsko vijeće je odredilo rok od 15 dana u kome treba da se sprovede javna rasprava o usvojenim nacrtima regulacionih planova.

U nastavku zasijedanja jednoglasno je prihvaćen  prijedlog odluke o usvajanju ažuriranog operativnog plana „SRPVOS“, kao i zahtjev za utvrđivanje javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju ustanovljenjem složnosti, te prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju ustanovljenjem složnosti.

Općinsko vijeće je također podržalo i izvještaje o radu za prošlu godinu Javnog komunalnog preduzeća „Sana“, Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, Javnog preduzeća „Radio Sana“, Javnog preduzeća „Gradska dvorana“ i Javnog preduzeća „Veterinarska stanica“ skupa sa informacijom o epizotiološkoj situaciji na području općine Sanski Most. Na kraju zasjedanja vijećnici su prihvatili referat iz imovinsko-pravnih odnosa, čime je okončana 39. sjednica Općinskog vijeća Sanski Most.

KOMENTARI