instant fap

Usvojena uslovna odluka o zabrani odlaska gostujućim navijačima

Na sjednici Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BIH usvojena je uslovna odluka o zabrani organizovanog odlaska gostujućim navijačima na utakmice Premijer lige BiH i završnog dijela Kupa BiH, koja će automatski stupiti na snagu do kraja sezone, ukoliko dođe do bilo kakvog ozbiljnijeg incidenta od strane navijača na stadionu ili izvan stadiona.

Komitet je osudio huligansko i vandalsko ponašanje dijela navijača izvan stadiona prije i poslije odigravanja utakmica  6. kola Premijer lige na susretima BiH Zrinjski – Željezničar, GOŠK – Slavija i Čelik – FK Borac i očekuje od nadležnih državnih organa da provede hitnu istragu i procesuiraju vinovnike nemilih događaja.

Komitet apeluje na nadležne bezbjedonosne strukture na svim nivoima u BiH da odmah preduzmu odgovarajuće mjere i aktivnosti u cilju sprječavanja nereda na stadionima, a posebno izvan stadiona, u skladu sa odgovarajućim zakonskim propisima.

Obavezuju se klubovi Premijer lige BiH da posvete više pažnje organizaciji putovanja svojih navijača na utakmice Premijer lige BiH i završnog dijela Kupa, kao i da ulože dodatne napore na identifikaciji huligana u redovima svojih navijača.

Na sjednici je usvojena informacija o aktivnostima za provedbu izbora na svim nivoima u NS BiH, kao i usvojen godišnji pregled licenciranja klubova.

KOMENTARI