instant fap

Uvjerljiv trijumf SDA u Bihaću

Uvjerljiv trijumf SDA u Bihaću

Izbori u trideset pet mjesnih zajednica na području Općine Bihać koji su održani u subotu i nedjelju 14 i 15 decembra donijeli su uvjerljiv trijumf kandidata SDA Bihaća koji su ostvarili veliki izborni uspjeh osvojivši 24 pozicije predsjednika mjesnih zajednica.

Uspjeh SDA kandidata na izborima ogleda se i u osvojenih 148 članova savjeta mjesnih zajednicakandidati SDP osvojili su 25 članova savjeta, 15 članova savjeta osvojili su kandidati sa građanskih lista, 15 članova savjeta osvojio je HDZ 1990 , a jednog člana HDZ BiH i Demokratska fronta.

Prema preliminarnim rezultatima SDA je osvojila pozicije predsjednika mjesnih zajednica u Bakšaišu, Brekovici, Centru, Orašcu, Čavkićima, Gati, Golubiću, Gornjem Prekounju, Harmanima, Hatincu, Izačiću, Kamenici, Klokot-Paparima, Kulen Vakufu, Lukama, Malom Lugu, Velikom Lugu, Srbljanima, Pokoju, Pritoci, Vrsti, Ribiću, Ružici i Ripču.

Kandidati na građanskim listama osvojili su pozicije predsjednika u Jezero-Privilici, Ozimicama II, Martin Brodu, Velikom Založju i Sokocu, kandidati HDZ 1990 osvojili su pozicije predsjednika u Žegaru, Zavalju, Vedrom Polju i Skočaju, dok je SDP osvojio pozicije predsjednika u Ozimicama I i Donjem Prekounju.

Kada su u pitanju članovi savjeta, SDA je osvojila sve pozicije u savjetima mjesnih zajednica Bakšaiš (9 članova), Brekovica (9 članova), Čavkići (5 članova), Gata (5 članova), Golubić (3 člana), Hatinac (5 članova), Kamenica (5 članova), Klokot-Papari (5 članova), Kulen Vakuf (3 člana), Orašac (5 članova), Veliki Lug (5 članova), Pokoj (5 članova), Pritoka (3 člana) i Vrsta (5 članova).

U Ozimicama II SDA je osvojila dva od pet članova, u Srbljanima šest od sedam članova, Ribiću sedam od devet članova, Ripču tri od pet članova, Velikom Založju jednog od tri člana, Ružici četiri od pet članova. U Malom Lugu SDA osvojila je četiri pozicije od pet, Lukama osam od devet, Jezero –Privilici deset od jedanaest članova, Izačiću osam od devet članova, Harmanima pet od sedam, Gornjem Prekounju šest od devet, Centru četiri od pet, Ozimicama I četiri od trinaest i Donjem Prekounju jednog od pet.

SDP kandidati osvojili su četiri pozicije u savjetu mjesne zajednice Donje Prekounje, jednu poziciju u Malom Lugu, dvije pozicije u Harmanima, tri pozicije u Gornjem Prekounju, jednu poziciju u savjetu Centar, jednu poziciju u Ružici, dvije pozicije u Ripču, dvije pozicije u Ribiću i devet pozicija u Ozimicama I.

Kandidati HDZ 1990 osvojili su tri pozicije u Skočaju i Zavalju, četiri u Vedrom Polju i pet u Žegaru.

Kandidat Demokratske fronte osvojio je jedno mjesto u Srbljanima, kao i kandidat HDZ BiH u Vedrom Polju, a kada su u pitanju kandidati sa građanskih lista, osvojena je po jedna pozicija u savjetu Jezero-Privilica, Izačić, Luke, pet pozicija u Sokocu, dvije u Velikom Založju, tri u Ozimicama II i Martin Brodu.

Kada su u pitanju zanimljivosti izbora, najviše glasova svojih mještana i poziciju predsjednika mjesne zajednice osvojio je kandidat SDA Nijaz Malkoč (445 glasova ) u MZ Srbljani, slijedi kandidat SDA Kasim Vojić (303 glasa) u MZ Veliki Lug i Refik Delić kandidat SDA (270 glasova) u MZ Gata.

S druge strane sa svega 22 glasa za predsjednika MZ Zavalje izabran je Marjan Prša (HDZ 1990), sa 26 glasa za predsjednika MZ Skočaj Stipe Prša (HDZ 1990), sa 48 glasova Aleksandar Drobac (građanska lista) za predsjednika MZ Martin Brod i sa 76 glasova Safet Čavkić (SDP) za predsjednika MZ Donje Prekounje.

KOMENTARI