Užas na Floridi: Morski pas napao dječaka (10) dok je ronio, doktori mu morali amputirati nogu

HomeVijestiGlobus

Užas na Floridi: Morski pas napao dječaka (10) dok je ronio, doktori mu morali amputirati nogu

Jeste li znali: U Hrvatskoj možete platiti paprenu kaznu za nepropisno plivanje

Desetogodišnjeg dječaka, koji je bio na odmoru na Floridi (Sjedinjene Američke Države) s porodicom, napao je morski pas dok je ronio u Looe Keyu.

Morski pas, navodi porodica, bio je dug gotovo dva i pol metra. Jameson Reeder Jr. u subotu je helikopterom prebačen u bolnicu Miami-Dade gdje su mu liječnici amputirali nogu odmah ispod koljena “kako bi mu spasili život jer se nije mogla operirati zbog štete koju je prouzročio morski pas”, objavio je njegov ujak Joshua Reeder.

“Helikopter je poletio manje od sat vremena od trenutka incidenta, a u njemu su bili Jameson Jr. i njegova majka”, istaknuo je ujak.

“Dok je vrištao i vapio u pomoć, čudom je ostao na površini, a moj brat Jameson je okupio svoju porodicu na čamac i pojurio da spasi svog sina, vidjeli su Jamesona kako se bori za život i skočili da ga ubace na čamac”, rekao je dječakov ujak Joshua Reeder u objavi na Facebooku.

On je rekao da porodica vjeruje da je dječaka napala ajkula, koja je zadala “slomljiv udarac u nogu”.

Komisija za očuvanje riba i divljih životinja Floride, državna agencija zadužena za patroliranje vodama, nije objavila informacije ili pojedinosti o ugrizu morskog psa, ali je potvrdila da se napad dogodio, piše Miami Herald. Glasnogovornik Jason Rafter rekao je da će detalje objaviti tek nakon prvog razgovora s dječakovim ocem.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: