instant fap

Vaha: BiH je puno bolja od Bugara, ali i mi želimo pobjedu

Vaha: BiH je puno bolja od Bugara, ali i mi želimo pobjedu

Bilo je teško nakon dugog puta spremiti se za utakmicu, ali ipak smo pokazali volju, želju i dobru igru, rekao je Mehmed Baždarević

Bosna i Hercegovina je nakon jedanaesteraca svladala Dansku i izborila finale Kirin kupa, a nešto kasnije im se pridružio i Japan pobjedom nad Bugarskom. Tako će se u finalu bh. reprezentacija susresti s Vahidom Halilhodžićem.

“Sretan sam što ćemo igrati protiv BiH. Želimo odigrati dobro kao što smo i danas, Bosna je puno bolja od Bugarske i mogla bi do pobjede na turniru. Ali i mi želimo pobjedu…,” rekao je nakon utakmice japanskim medijima Vahid Halilhodžić.

Pobjedu najavljuje i izbornik BiH, Mehmed Baždarević.

“Momci su odgovorili na najbolji način nakon zaostatka. Bilo je teško nakon dugog puta spremiti se za utakmicu, ali ipak smo pokazali volju, želju i dobru igru. Nakon što je Danska povela sa 2:0 nismo prepustili igru protivniku, već smo nastavili raditi, trčati, boriti se i igrati i ovo što smo ostvarili na kraju je jako bitno za momke koji su prvi put zajedno,” rekao je Baždarević pa se osvrnuo na finale s Japanom:

“I pred sljedeću utakmicu na nama je da radimo, učimo i napredujemo. Igramo sa Japanom i cilj je isti kao i na prethodnim pripremnim susretima, a to je da što spremnije dočekamo kvalifikacijske utakmice u rujnu. Bit ćemo zadovoljni ako osvojimo ovaj turnir.”

KOMENTARI