instant fap

Van Gaal: Bit ću razočaran ako je obavljen razgovor sa Mourinhom

Van Gaal: Bit ću razočaran ako je obavljen razgovor sa Mourinhom

Louis van Gaal, menadžer Mancheter Uniteda, istakao je da će biti veoma razočaran ako su čelnici kluba zaista obavili razgovor sa Joseom Mourinhom, kako posljednjih dana navode britanski mediji.

Van Gaal je kazao da se slaže sa politikom kluba da ne komentariše izmišljene priče koje se pojavljuju u medijima, ali isto tako nada se da ljudi iz Manchestera zaista nisu razgovarali sa Mourinhom.

“U fudbalu su takve stvari moguće, ali mislim da nije tako”, odgovorio je van Gaal na pitanje da li misli da su počeli pregovori sa Mourinhom i dodao:

“U stalnom sam kontaktu sa izvršnim direktorm Edom Woodwardom i vlasnicima kluba, mislim da bi mi rekli da se nešto takvo dogodilo.”

Mnchester United do sada nema pretjerano uspješnu sezonu. Ispali su iz Lige šampiona, u Premier ligi su ispod četvrtog mjesta koje vodi u najjače evropsko klupsko takmičenje. Stoga je pritisak javnosti s kojim se van Gaal susreće ogroman. Još od decembra prošle godine kada je Chelsea otpustio Mourinha neprestano se pojavljuju vijesti prema kojima će Portugalac sjesti na klupu “crvenih đavola”. Takve priče su se posljednjih dana intenzivirale, a pojedini mediji su čak otišli tako daleko da su objavili detalje dogovora Manchestera i Mourinha da od naredne sezone sjedne na klupu tima sa “Old Traforda”.

KOMENTARI