instant fap

Van Persie najbolji napadač Premiershipa

Van Persie najbolji napadač Premiershipa

Zvijezda Manchester Uniteda Holanđanin Robin van Persie najbolji je napadač engleskog nogometnog prvenstva u analizi koju je načinio “Daily Mail”, usporedivši učinak vodećih napadača Premiershipa u njihovih posljednjih 100 utakmica.

Holanđanin je ‘potukao’ konkurenciju u kojoj su bili njegov klupski suigrač Wayne Rooney, napadač Manchester Cityja Carlos Tevez, napadač evropskog prvaka Chelsea Fernando Torres, te Jermain Defoe iz Tottenhama i Darren Bent iz Aston Ville.

Van Persie je u posljednjih 100 nastupa postigao 73 gola i upisao 29 asistencija ili jedan gol svakih 109,9 minuta. Holanđanin je najviše golova, 66 postigao unutar kaznenog prostora, pri čemu 43 lijevom nogom.

Na drugom mjestu je Rooney sa 65 golova i 25 asistencija, te prosjekom od jednog gola na svakih 125,9 minuta. Treći je Tevez sa 55 golova i 21 asistencijom, a zatim slijede Bent sa 47 golova i tri asistencije, te Defoe sa 40 golova i devet asistencija.

Najgori učinak ima Torres koji je u sto nastupa postigao 31 gol i pritom dodao 11 asistencija.

“Znao sam koga kupujem. Van Persie je igrač koji stvara prevagu na terenu. Njegova statistika je sjajna i načinili smo vrhunski posao kada smo ga kupili,” komentirao je analizu menadžer “Crvenih vragova” Alex Ferguson.

KOMENTARI