instant fap

Važna pobjeda Podgrmeča

Podgrmeč je u četvrtom kolu prvenstva Prve lige Federacije BiH, na gradskom stadionu u Sanskom Mostu ostvario veoma vrijednu pobjedu nad favorizovanom tuzlanskom Slobodom.

Sanjani su u ovoj utakmici slavili minimalnim rezultatom 1:0, pogotkom kojeg je postigao Ćosić. Nakon početnog ispitivanja snaga, Podgrmeč se nametnuo kao ekipa koja je tokom cijelog prvog poluvremena diktirala tempo igre. Od gostiju se očekivalo mnogo više, međutim igra „crveno-crnih“ bila je blijeda i bezidejna tako da u prvom dijelu utakmice niti jednom ozbiljnije nisu zaprijetili golu domaćina. Tokom prvog poluvremena domaćini su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili gostujući gol, a pritisak i napadi su pojačani početkom drugog poluvremena.

Poslije nekoliko ozbiljnih prilika, Podgrmeč je, na oduševljenje domaćih navijača, došao u vođstvo u 68. minutu igre. U gužvi poslije izvedenog kornera najbolje se snašao Karić i nogom proslijedio loptu u mrežu. Do kraja meča Podgrmeč se orjentisao na odbranu rezultata, a gosti su na sve načine pokušali doći do izjednačenja. Pred sami kraj utakmice to im je u nekoliko navrata umalo i uspjelo, ali je golman domaćih, Seferović, odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu. Na kraju Podgrmeč je ostvario značajnu pobjedu koju je proslavio sa domaćim navijačima. Utakmicu je odlično sudio Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

KOMENTARI