instant fap

Važna utakmica za kadete Podgrmeča

Kadeti NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta danas  igraju još jednu važnu prvenstvenu utakmicu u okviru 13. kola Omladinske lige BiH grupa zapad. Mladi sanski nogometaši će ugostiti svoje vršnjake iz NK „Sloboda“ Bosanski Novi koji su sa 20 bodova četvrti na tabeli.

Sanski kadeti su na čelu tabele sa 30 bodova, a isti broj bodova ima i drugoplasirana „Kozara“. Sanjani su prvi zahvaljujući boljoj gol razlici, ali imaju i jednu utakmicu manje u odnosu na konkurente. Bilans kadeta Podgrmeča u dosadašnjem dijelu prvenstva je čak 11 pobjeda i samo jedan poraz. Eventualnom novom pobjedom, kadeti Podgrmeča bili bi na korak bliže osjavanju titule prvaka jeseni. Oni u pretposljednjem kolu gostuju kod bihaćkog „Jedinstva“, a na kraju jesenjeg dijela šampionata se na svom terenu sastaju sa „Bratstvom“ iz Bosanske Krupe. Utakmica kadeta Podgrmeča i Slobode danas na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu počinje u 10 sati, a dva sata kasnije će snage odmjeriti i juniori ova dva kluba.
Sanski juniori najavljuju da idu na pobjedu kojom bi ostali peti na tabeli sa 18 bodova uz bilans pet pobjeda tri neriješena ishoda i četiri poraza.
Iz NK Podgrmeča je upućen poziv navijačima i simparizerima kluba, posebno omladini, da svojim prisustvom uveličaju današnju utakmicu i ujedno daju podršku mladim sanskim nogometašima da dođu do novih prvrenstvenih pobjeda

KOMENTARI