instant fap

Večeras počinje malonogometni turnir “Podgrmeč 2013”

Večeras počinje malonogometni turnir “Podgrmeč 2013”

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu večeras u 18 sati je svečano otvaranje malonogmetnog turnira za seniore „ Podgrmeč 2013“, a na programu su četiri utakmice. Žrijebanje parova obavljeno je sinoć u prostorijama NK „Podgrmeča“ i prijavljene su 22 malonogometne ekipe. Treba istaći, da će se prijave ekipa primati još narednih sedam dana, a kotitacija po ekipi za učešće na ovom velikom sportskom događaju iznosi 150 KM.
Kao i prošle godine, nagradni fond na Podgrmečovom turniru je 8.000 KM. Nagrada za prvo mjesto iznosi pet hiljada KM, za drugo mjesto dvije hiljade, dok će trećeplasirana ekipa dobiti hiljadu maraka.Pored prvoplasiranih ekipa nagrade će dobiti i najbolji pojedinci turnira, odnosno najbolji igrač, strijelac i golman turnira. Kad je riječ o samom takmičenju, igraće se po grupama, a po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe će se plasirati u naredni krug, te u polufinale. Zatim slijedi utakmica za treće mjesto i na kraju finalna utakmica.

Cijena dnevne ulaznice tokom prvog kruga takmičenja bit će dvije marke, dok će ulaznica za polufinalne i finalne utakmice koštati 3 marke. Generalni pokrovitelj turnira je Općina Sanski Most.

KOMENTARI