instant fap

Večeras počinje malonogometni turnir

Večeras počinje malonogometni turnir

Na stadionu „Greblje“ u Mahali večeras počinje tradicionalni turnir u malom nogometu „Memorijal Ilijaz – Ilko Kuželj“. Svečano otvaranje turnira je u 20 sati i 30 minuta, a prva od četiri planirane utakmice odigraće se u 21 sat.

Inače, sve utakmice tokom turnira će se igrati se pod reflektorima u večernjem terminu.  Generalni pokrovitelj ovog tradicionalnog sportkog događaja je načelnik općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić.
Pomenimo,memorijalni malonogometni turnir „Ilijaz – Ilko Kuželj“ održava se u našem gradu od 1997. godine, i od tada pa sve do danas uprkos poteškoćama i drugim problemima, zahvaljujući prvenstveno nekolicini sportskih entuzijasta koji su uključeni u rad ONK „Sloboda“  iz Mahale, njegovo održavanje nije dovedeno u pitanje. Turnir se organizuje u znak sjećanja na jednog od najboljih nogometaša ONK „Sloboda“  iz Mahale, Ilijaza Kuželja, koji je poginuo u oružanim borbama 1992. godine braneći svoj grad.
Kako nas je upoznao Meho Batić,  član Organizacionog odbora turnira, prijavljeno je osam ekipa, koje su raspoređenme u dvije grupe. Igra se po sistemu „svak sa svakim“, a prvoplasirane dvije ekipe iz svake grupe obezbjediće plasman u polufinale. Broj igrača u jednoj ekipi je 4 + 1, a organizatori će za najbolje ekipe i pojedince obezbijediti bogat nagradni fond.

KOMENTARI