Večeras rasplet u B grupi

HomeUncategorized

Večeras rasplet u B grupi

Bećirović dobio 116 hiljada glasova više od Izetbegovića, a … – Klix.ba

Na Evropskom nogometnom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini večeras će biti poznati učesnici četvrtfinala iz B-grupe. Sve četiri ekipe – Njemačka, Portugal, Danska i Holandija imaju šanse da izbore nastup u nastavku takmičenja.

Najbliža četvrtfinalu je Njemačka, jedina ekipa na EP koja ima svih šest bodova nakon  dva kola, ali ni “Elf” nije siguran učesnik završnice, dok je Holandija  jedini tim bez bodova koji i dalje može u drugu fazu.

Nijemci se večeras  u 20.45 sati u ukrajinskom Ljvovu sastaju s Danskom, a za osvajanje prvog mjesta u grupi bio bi im dovoljan i bod. U isto vrijeme Holandija će u Harkovu tražiti bodove spasa  protiv Portugala.

Selektor Njemačke Joachim Low kaže da su se prevarili svi oni koji su potcjenjivali Dansku pred početak EP.

“Još se nismo kvalifikovali, potreban nam je bar jedan bod u duelu sa Danskom. Biće to tvrd i veoma težak meč, pošto se i Danci nadaju plasmanu u četvrtfinale. Očigledno je da su pogriješili oni koji su Dansku prije turnira vidjeli kao autsajdera,  mi smo oduvijek znali da su oni opasni, to je kompaktan tim koji je veoma opasan iz kontranapada. Nećemo ih potcijeniti”.

Prije 20 godina, Danska je u finalu Evropskog prvesntva  pobijedila Njemačku sa 2:0.

“Apsolutno sam siguran da nas Njemačka neće potcijeniti kao što je to možda bio slučaj prije 20 godina,  znaju da možemo da pobijedimo bilo koga kada imamo svoj dan”, izjavio je selektor Danske Morten Olsen.