instant fap

Večeras svečano zatvaranje Olimpijskih igara

Tridesete ljetne Olimpijske igre u Londonu, na kojima se proteklih 15 dana nadmetalo više od 10.000 takmičara u 29 sportova, bit će večeras svečano zatvorene. Na ceremnoniji će učestvovati 15.000 volontera, a očekuje se da događaj uživo prati 80.000 gledalaca, kao i oko milijardu ljudi širom svijeta, prenosi Tanjug.

Za razliku od otvaranja Igara, sportisti neće biti podijeljeni po nacionalnosti, već će marširati izmiješani. Ta praksa uvedena je od Olimpijskih igara u Melbourneu 1956. i simbolizira sjedinjvanje svih sportista svijeta u jednu naciju.

Svečana ceremonija, pored proslave sportskih dostignuća, podrazumijeva primopredaju domaćinstva Rio de Janeiru, organizatoru narednih OI, kao i gašenje olimpijskog plamena.

Čitava manfestacija nosi naziv “Simfonija britanske muzike” i u centru pažnje bit će muzika, kao jedan od najznačajnijih britanskih kulturnih proizvoda posljednjih 50 godina. Angažiran je Londonski simfonijski orkestar, a iako se imena ostalih izvođača drže u strogoj tajnosti, u javnosti su procurile neke informacije.

Grupa “Muse” koja je snimila zvaničnu pjesmu Olimpijskih igara u Londonu – “Survival”, najavila je da će numeru izvesti uživo, a na prestižnom događaju trebalo bi da nastupe George Michael, Annie Lennox, “Spice girls” , “Pet Shop Boys”, “Fatboy Slim” i drugi.

Pored muzike ceremonija bi trebalo da sadrži i modnu reviju.

Manekenke Kate Moss i Naomi Campbell će u društvu poznatih koleginica prošetati pistom noseći modele britanskih dizajnera.

Šou će navodno zatvoriti “The Who”, dok će Darcey Bussell i 300 članova Krajevskog baleta igrati dok se olimpijski plamen ne ugasi.

KOMENTARI