instant fap

Vedad Ibišević: Volio bih se jednog dana vratiti u reprezentaciju BiH

Vedad Ibišević: Volio bih se jednog dana vratiti u reprezentaciju BiH

Vedad Ibišević (36) trenutno nastupa za Schalke, a u razgovoru za njemačke medije govorio je o nastupima u dresu Zmajeva i historijski golovima protiv Litvanije u kvalifikacijama za SP 2014. i Argentine na Mundijalu 2014. godine u Brazilu.

“Činjenica je da sam to uspio zabiti ta dva gola. To me čini ponosnijim od bilo čega drugog u mojoj karijeri. Ne postoji klub i novac na svijetu za koje bih zamijenio ove trenutke koje sam doživio sa reprezentacijom”, kazao je Vedad T-online i dodao da bi se jednog dana volio vratiti u reprezentaciju BiH:

“Volio bih se jednog dana vratiti u reprezentaciju u bilo kojoj opciji. To mi je uvijek bilo najdraže i najvažnije u karijeri. Preživio sam rat sa porodicom, napustio domovinu, a kasnije sam se vratio i obradovao navijače BiH važnim golovima. Što se tiče Njemačke, ona mi je definitivno postala dom. Moja djeca su rođena u Njemačkoj i kao porodica se osjećamo kao kod svoje kuće.”

Ibišević je za BiH odigrao 83 utakmice i postigao 28 golova. Debitovao je 2007. godine protiv Norveške, dok je zadnji put zaigrao 2017. godine u duelu sa Estonijom kada je bio i kapiten.

Popularni Vedator se zvanično oprostio od Zmajeva 2018. godine u prijateljskom susretu protiv Crne Gore.

(Reprezentacija.ba)

KOMENTARI