instant fap

Velika podrška Adnanu Sadiću

Građani Sanskog Mosta su ponovo položili ispit humanosti. Naime, Gradska dvorana bila je premala da primi sve one koji su željeli prisustvovati sportsko – zabavnom događaju pod nazivom „Večer humanosti“, koji je organiziran s ciljem prikupljanja n

ovčanih sredstava za teško oboljelog Adnana Sadića, našeg sugrađanina koji je obolio od raka.

koncert ado

 

Organizatori su bili Nogometni klubovi „Podgrmeč“ i „Trnova, te bh. reprezentativac Senijad Ibričić. Kako smo danas informisani, za sinoć održani humani događaj prodato je čak 1.430 ulaznica. Uz to, Hariju Sadiću, Adnanovom bratu, sinoć je predato i 500 KM, koje je poslao nogometaš Haris Seferović, igrač italijanske Fiorentine, a koji vodi porijeklo iz Hrustova.

U sportskom dijelu programa revijalne utakmice su odigrali pjetlići, pioniori i veterani Podgrmeča, a u utakmici večeri su se sastali ekipe „Podgrmeč“ i „Ibričić i prijatelji“, za koju su većinom nastupili igrači koji igraju u klubovima van granica naše zemlje. Mada je u ovoj utakmici rezultat bio u drugom planu, recimo da su pobijedili igrači sanskog prvoligaša rezultatom 4:3. U zabavnom dijelu programa nastupio je Azro bend, Semir Alagić i KUD „Sanski Biseri“.

U ime organizatora i familije Adnana Sadića, prisutnima se obratio Amer Crnkić, koji se zahavlio svima koji na bilo koji način daju pomoć izlječenju mladog Sadića, nekadašnjeg igrača nogometnih klubova „Podgrmeč“ i „Trnova“. „ Meni je pripala čast da se zahvalim svima Vama koji ste došli večeras da pružite ruku humanosti, ruku koja će sutra možda zatrebati i nama.

Vi ste došli da kupovinom ulaznice, davanjem dobrovoljnog priloga ili na naki drugi način, pružite pomoć u izlječenju jednog mladog života.Također se zahvaljujemo onima koji večeras nisu ovdje i onima koji su rasuti diljem svijeta, svima onima do čijih ušiju je stigao apel i koji su pomogli našu akciju. Zahvala pripada i lokalnim medijima koji su u eter pustili apel za pomoć našem Adi.Ti epeli su stigli do ušiju naših fudbalera, muzičara i svih onih koji su dali svoj nesebičan doprinos u organizaciji ove humanitarne priče. Svima se zahvaljujemo, kao i sanskim kolektivima, a posebna zahvalnost pripada Senijadu Ibričiću“, rekao je Crnkić.

Sinoć je u ekipi veterana Podgrmeča nastupio i načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić. „ Dragi Sanjani, dragi gosti, ja bih Vam se ispred općine Sanski Most iskreno zahvalio što ste došli u ovako velikom broju podržati našeg dragog Adu i nadamo se, ako Bog da, njegovom izlječenju“, naglasio je dr. Avdagić.

Jedan od inicijatora humanog događaja bio je i bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senijad Ibričić koji se do sada bezbroj puta dokazao kao veliki humanista. On je još u juniorima Podgrmeča igrao zajedno sa Sadićem, te je s toga sinoć održani humanitarni sportsko – zabavni događaj održan pod sloganom „ Pomozimo našem Adi da ponovo zaigra“. „ Želim prvo da se zahvalim svima Vama što ste došli u ovako velikom broju, da pomognemo našem kolegi, a zahvalio bih se i ovim momcima što su došli da odigramo utakmicu“, rekao je bio Ibričić.

FOTOGALERIJA

KOMENTARI