Velika posjeta bebi Sanelu i njegovim sestrama Saneli i Arneli iz Konjević Polja

HomeVijestiBiH

Velika posjeta bebi Sanelu i njegovim sestrama Saneli i Arneli iz Konjević Polja

Sergija za porodicu Nermina Hairića

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Uskim zavojitim putem, uzbrdno, pa još i još, visoko iznad Konjević polja, i naći ćete drvenu kolibu u kojoj živi četverogodišnja Sanela, dvogodišnja Arnela i dvomjesečni Sanel. U maloj kolibi u kojoj nema struje, već pet godina.

Ova djeca su željna svega. Ljubav svojih roditelja i rodbine, hvala Bogu imaju, ali sreća je neopisiva kad su vidjele sokić, nove cipelice i predivne ruksake, kao i zapakovane igračke. Majka ne krije da nije očekivala da ćemo doći, kažu, mislili su da smo i mi od onih koji će samo obećati, a nikad ne ispuniti obećanje.

Kad se zavojitim putem čuo zvuk motora našeg automobila, starija djevojčica je vrištala od sreće. 

U okviru našeg projekta “Idemo na babine!” pokrenuli smo apel za bebu Sanela, i napisali da mu trebaju pelene br 2 i 3. Međutim, uskoro smo dobili upit iz firme Violeta d.o.o te su oni na kućni prag bebe Sanela, odnijeli preko 1000 komada pelena br 3, kao i poklon vlažnih maramica. Tako smo mi Sanelu odnijeli preko 400 komada pelena br 4 i 5. Kao i pelene br 2. koje beba sada koristi. Mislimo da će beba Sanel imati dovoljno pelena za cijelo pelenaštvo .

Sanelovi roditelji su bez primanja. Otac radi kad ima gdje šta da se odradi, ali s obzirom da su bez auta, a da u selu ima svega par povratničkih kuća, posla skoro da nikako nema.

Djeci smo odnijeli dosta hrane, mnogo odjeće i obuće, kašica i hrane za bebe. Sanelu smo odnijeli Bebimil AD. Takodjer, odnijeli smo i prehrambeni paket, igračke, slikovnice… Sanel je dobio krevetac sa madracem, kolica te sve što možete vidjeti na ovim fotografijama.

Bila je ovo još jedna posjeta, još jednoj bebi, u kraju zemlje zaboravljenom od svih, osim kad se trebaju skupljati politički i vjerski poeni. Bila je ovo još jedna posjeta bebi, paket pomoći na njen oronuli kićni prag, drvene kućice bez struje, na vrh sela. Bila je ovo još jedna posjeta za koju su roditelji sumnjali da će se desiti. Bilo je ovo još jedno tužno mahanje dječice za našim automobilom, kada smo krenuli put kući…
Čeka nas još mnogo ugroženih beba.
Pozivamo vas da nastavite donirati baby i prehrambene artikle. Vaše malo, mnogo je našim bebam. Vaša kašica, njihov je obrok. Vaše mlijeko, njihov je miran san.
Vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: [email protected]

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: