instant fap

Velika zainteresiranost za dječji festival

Velika zainteresiranost za dječji festival

U toku su prijave kandidata za učešće na dječijem festivalu za učenike osnovnih škola pod nazivom „Pjesmom za naše rijeke i šume“, koji će se održati u petak, 21. marta u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu. Kod sanskih osnovaca vlada veliki interes za učešće na predstojećem velikom muzičko zabavnom događaju. Naime, učenici svakodnevno putem telefona žele saznati više informacija, a mnogi od njih najavljuju i svoje učešće.
Prijave za takmičenje se mogu izvršiti u prostorijama Radio Sane do 15. marta, a svi kandidati trebaju predložiti svoju omiljenu pjesmu sa kojima će se predstaviti, a svoj hit će izvesti uz originalnu matricu. Takmičenje će biti organizovano u dvije kategorije, za učenike od 1-5 i 6- 9 razreda. Nakon prijavljivanja, za takmičare će biti organizovane kvalifikacije, te odabrano po 10 kandidata iz obje kategorije, a oni najbolji će učestvovati na finalnoj večeri.
Predstojeći dječiji festival je namjenjen učenicima osnovcima koji žele da se oprobaju u svijetu muzike i pokažu svoj talenat kroz izvođenje starih i novih hitova i scenskom nastupu, a samim tim izađu iz anonimnosti. Takmičenje je svakako prilika za sve ljubitelje muzike, a pogotovo one koji vole da pjevaju, da se prijave na ovo takmičenje, ujedno se odlično zabave i osvoje vrijedne nagrade.
Zainteresirani učenici sve informacije vezane za učešće na ovom velikom muzičkom projektu mogu pročitati na plakatima koji su postavljeni u svih sedam sanskih osnovnh škola, te putem telefona na broj telefona 037/686-152.
Pomenimo, datum održavanja Dječijeg festivala je povezan sa obilježavanjem 21. marta – Svjetskog dana šuma i 22. marta – Svjetskog dana zaštite voda.autor:radiosana

KOMENTARI