instant fap

Velike konjičke trke

Velike konjičke trke

Konjički klub „ Sana“ iz Sanskog Mosta u subotu, 12. oktobra, na hipodromu „Šejkovača“ organizuje velike galopske konjičke trke. Ovaj sportki događaj se organizuje u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most i nosi naziv „Memorijal generala Mehmeda Alagića“.
Ljubitelje konjičkog sporta, ali i sve ostale zainteresirane građane, može radovati činjenica da će moći vidjeti tri utrke u kojima će učestvoati između 25 i 30 grla iz skoro svih klubova iz Bosne i Hercegovjne. Pored grla iz sanske općine, svoj dolazak već su najavili vlasnici grla iz Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše, Prijedora, Gradačca ,Visokog i Živinica.
Program na hipodromu „Šejkovača“ počinje u 13:30 ati, a prva trka je sa dužinom staze 1.400 metara i nosiće naziv sponzora. Potom slijedi „Trka grada Sanskog Mosta“ sa dužinom staze 1.600 metara. Mada se u svim trkama očekuje puno uzbuđenja i neizvjesnosti, najzanimljivija će biti treća trka pod nazivom „Memorijal generala Mehmeda Alagića“ sa dužinom staze od 2.000 metara. Zaljubljenici u konje i konjički sport posebno će moću uživati u zanimljivom dvoboj trkaćih konja iz Sanskog Mosta jer se u subotu očekuje nastup skoro svih grla iz sanske općine.
Kako su nas informisali iz Konjičkog kluba „Sana“ pripreme za ovaj veliki sportki događaj teku prema planu, staza je uređena i očekuje se da sve prođe na visokom nivou. Organizatori pozivaju sve građane da svojim dolaskom uveličaju konjičke trke, sport u kojem grla iz Sanskog Mosta već tradicionalno ostvaruju vrhunske rezultate, a za koje se nadamo da neće izostati ni ovaj put. Šta reći na kraju, nego posjetite u subotu hipodrom „Šejkovača“ i uživajte u ovom plemenitom sportu.

KOMENTARI