instant fap

Veliki odbor protiv predsjednika: Šepić nema kapacitet za vođenje Nezavisnog bloka

Veliki odbor protiv predsjednika: Šepić nema kapacitet za vođenje Nezavisnog bloka

Nakon što je troje zastupnika Nezavisnog bloka formiralo Klub u Zastupničkom domu FBiH, to se nije svidjelo predsjedniku te stranke Senadu Šepiću, koji je potom zastupnike, u saopćenju koje je objavio, prozvao da su kupljeni. Na odgovor se nije dugo čekalo, a uslijedio je od najvećeg stranačkog tijela Velikog odbora, koji zamjera Šepiću na reakciji.

– Nakon sramnog saopćenja Senada Šepića u kome je iznio gnusne optužbe na račun zastupnika NB u Predstavičkom domu FBiH, Veliki odbor NB, kao najviši organ stranke, daje punu podršku novom rukovodstvu Kluba Nezavisnog bloka u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i oštro osuđuje podli, niski i potpuno diletantski napad Senada Šepića na poslanike NB, koji su u skladu sa poslovnikom o radu Parlamenta i uz saglasnost osnivača i Velikog odbora NB, formirali Klub koji će u budućnosti zastupati interese i politiku legitimnih organa NB – kaže se u saopćenju koje u ime Velikog odbora potpisuje Salko Sokolović.

U saopćenju dodaju i da je Senad Šepić na prethodnim izborima izgubio legitimitet predstavljanja politike NB, ali tu činjenicu ne želi da prihvati, te je i pored izgubljenog legitimiteta nastavio da sprovodi autokratiji u stranci koju vodi kao privremeni predsjednik, ne poštujući Statut stranke niti u jednom segmentu.

– Uvrede na račun legitimno izabranih poslanika samo su neki u nizu očajničkih pokušaja Senada Šepića da se održi na čelu stranke, koju je isključivo on, svojim neadvatnim vođenjem i kršenjem Statuta, doveo u nezavidan položaj. Krajnje je vrijeme da gospodin Šepić pogleda istini u oči i prizna građanima Bosne i Hercegovine i samom sebi da nema kapacitet za vođenje projekta kakav je trebao da bude Nezavisni blok. Takvim postupkom pomogao bi prije svega samom sebi, jer svakodnevni gnusni ataci na dojučerašnje kolege ga sve više brišu sa bh. političke scene – navodi se u saopćenju.

Na kraju navode i da su članovi Kluba Nezavisnog bloka u ZD FBiH pokazali su smjelost, odvažnost i dosljednost i te da su sigurni da će izvornu politiku NB u Parlamentu FBiH prezentovati na pravi način i da će NB nastaviti da se širi i djeluje na način koji će služiti građanima BiH, a ne ličnim interesima.

KOMENTARI