instant fap

Veliki povratak Senada Ikanovića

Veliki povratak Senada Ikanovića

Albin Fajković, član Kluba borilačkih sportova „Sana 2004“,  pobjednik je prvog „Grand prix 8“ u kikboxu koji je u proteklu subotu održan u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu pred oko 500 gledalaca.

senad-ikanovic

Fajković je u finalnoj borbi u kategoriji do 67 kg tehničkim nokautom u prvoj rundi pobjedio Marka Matičića iz KBK „Vuk“ iz Banja Luke.  U svojoj prvoj borbi Fajković je sudijskom odlukom bio boji od Jelenka Osmančevića, također  iz Banja Luke. Na ovom sportkom događaju još su nastupili  Enko Alić  i Rasim Bašić iz Sarajeva, Dino Kurjaković iz Bihaća, Zoran Milanović iz Prijedora i Haris Muratović iz Tuzle. Nagradni fond turnira bio je 5.000 KM, za svaku pobjedu borac je dobio 200 KM, dok je nagrada za prvo mjesto iznosila 2.000,  a drugo 1.000 KM.
Na turniru su  održana i dva revijalna meča. U kategoriji do 75 kg  Haris Kurbegović iz Sanskog Mosta je pobijedio Ivana Šačića iz Prijedora. Kurbegoviću je ovo bila šesnaesta profesionalna borba, a do pobjede je došao teže nego što je očekivao jer je imao teškog protivnika.

U borbi večeri je bivši evropski prvak Sanjanin Senad Ikanović pobijedio  Ahmeta Hamaidija iz Egipta. Ikanović  je ovu pobjedu posvetio svojoj sestri, koja je nadavno preminula nakon teške bolesti. Svim učesnicima turnira treba odati priznanja na borbenosti jer su gledaoci  uživali u uzbudljivim i neizvjesnim mečevima.

Na kraju treba odati priznanje i glavnom organizatoru Mirnesu Topiću, treneru u Klubu borilačkih sportova „Sana 2004“ jer je  sve  bilo na razini  velikih međunarodnih turnira. Šteta što i odziv gladalaca nije bio veći, a razlog se može tražiti u činjenici da je tu noć u isto vrijeme u gradu organizirano  još nekoliko zabavnih događaja.

Od velikog broja zvanica, koji su prisustvovali ovom sporstkom događaju, izdvajamo trenera Taekwando reprezatacije Slovenije i Češke, Muhameda Baltića, koji je i otvorio turnir, zatim predsjednika Kikboxing saveza BiH, Aliju Ogrića, te dr. Mustafu Avdagića načelnika općine Sanski Most.