instant fap

Veliki uspjeh sanskih dama u kopačkama

Veliki uspjeh sanskih dama u kopačkama

Gostujućom pobjedom u polufinalu izborile su priliku da se plasiraju u Žensku Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Na gradskom stadionu “Midhat Drljević” u Goraždu je odigrana polufinalna utakmica doigravanja za žensku Premijer ligu BiH u kojem je ekipa ŽF/NK Sana 2014 održala lekciju iz nogometa domaćinu SFK Libero i pobijedila sa 3 :5 (0:3). Glavni sudija je Nihad Ljajić iz Sarajeva, a utakmici nije mogla da prisustvuje publika zbog, svima nama već, poznatih razloga. 

Vidjeli smo osam golova, ali jako ružne scene u režiji domaćih igračica.
Sana je pokazala superiornost u ovoj utakmici i već na poluvremenu vodila sa visokih 0:3.

Golove za Sanjanke su postigle: Mujagić 2 gola ,Golić, Jagurdžija i Saldum po jedan gol. Prvu utakmicu za Sanu odigrala je 14- godišnja Esma Blažević; koja je odigrala vrhunsku utakmicu.

Na samom kraju utakmice igračica domaćih udara gošću šakom u lice nakon čega ista završava sa puknućem arkade, a poslije u hitnoj.
Također cijelu utakmicu domaće igračice su igrale prljavo i jako nekorektno.

Sanjanke su pokazale da su mnogo spremnije, te na terenu to krunisali sa čak pet pogodaka. Iako su sudije blago rečeno bile na strani domaćina te svirali čak dva penala. 

Isto tako su ekipi Sane podijelili osam žutih i jedan crveni karton; što nije moglo pomoći očajnom domaćinu, koji nije mogao sportski priznati poraz, nego je pokazao silu i tako ukaljao obraz, i sportu, i klubu, i gradu.
Tako je nažalost, susret u Goraždu obilježilo nesportsko ponašanje domaćina. Nogometasica Sane nokautirana i prevezena u Hitnu pomoć nadamo se da nije ništa ozbiljno. 

Tim koji predvodi trener Senad Hubjer je pokazao samo nesportsko i nedomaćinsko ponašanje kojem nema mjesta u sportu i time bacio mrlju na današnju urakmicu.

Dostojanstvene Sanjanke su pokazale da su bolje, zasluženo pobijedile i time obezbjedile učešće u finalu doigravanja za PL BiH.

ŽFK Fortuna je u Živinicama brojala do pet protiv ŽNK Brotnjo Čitluk za lagani plasman u finale doigravanja protiv ekipe ŽF/NK Sana 2014.

Čestitke sanskim damama u kopačkama i treneru Besimu Burniću na velikoj pobjedi uz želju da dobru igru i pobjedu ponove u finalu i plasiraju se u PL BiH.

KOMENTARI