instant fap

Veliki uspjeh sanskih judista

Članovi Judo kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta ostvarili su protekle subote još jedan veliki uspjeh.

Na Međunarodnom judo kupu pod nazivom „Una“ koji je održan u Bihaću uz učešće oko 200 takmičara uzrasta mlađi i stariji pioniri iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, sanski judisti su osvojili četiri medalje, po dvije zlatne i bronzane. Zlatom su se okitili Binladen Krupić i Lejla Kovačević, dok su bronzane medalje osvojili Melina Dautović  i Mirela Menzil.
Trener Judo kluba „Sana“, Muhamed Kolaković, naglašava da je i više nego zadovoljan nastupom i rezultatima svojih takmičara, što je još jedna potvrda napornog, ali kvalitetnog rada.
„Moram istaći, da je najzapaženiji nastup imao naš takmičar Binladen Krupić, koji je do prvog mjesta došao sa maksimalnih pet pobjeda. On je do zlatne medalje došao pobjedama u borbama protiv takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine“, kaže Kolaković.
Sanski judisti nemaju previše vremena za odmor jer će do kraja godine nastupiti na velikom broju domaćih i međunarodnih takmičenja. Prema riječima trenera Kolakovića, prvo se očekuju nastupi u nekoliko hrvatskih gradova i to Zagrebu, Karlovcu, Dugoj Resi i Slavonskom Brodu, a potom dolaze Sarajevo, Vitez i Lukavac.

KOMENTARI