Veliko priznanje za supertalentovanog Dženisa Burnića

HomeUncategorized

Veliko priznanje za supertalentovanog Dženisa Burnića

Jedan od najvećih nogometnih talenata u Njemačkoj porijeklom iz Sanskog Mosta

Iako ima tek 17 godina, mladi Burnić iza sebe već ima nekoliko nastupa u prijateljskim susretima za prvi tim Borussije iz Dortmunda.

Mladi igrač sredine terena koji bi ubrzo mogao imati značajniju ulogu u prvom timu BVB-a te potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, nominovan je za najboljeg sportistu svog rodnog grada Hamma, što je svakako veliko priznanje.

Sa svojim preciznim pasovima, odličnom kontrolom lopte te nevjerovatnim osjećajem za prostor, Burnić izgleda kao stvoren za uske prostore središta terena koje u Borussiji trenutno pokrivaju Kagawa, Sahin i Gündogan.

Rođen 22. maja 1998. godine, Dženis trenutno nastupa za juniorski tim  Borussije te je standardan član njemačke juniorske reprezentacije.

Prirodna pozicija mu je centralni vezni ali vrijedi spomenuti da je dosta često znao igrati i na poziciji lijevog beka, kako u svom matičnom klubu tako i u reprezentaciji.

Kvalitetni nastupi i polivalentnost, u pojedinim skautskim izvještajima Burnića su smjestili u sami vrh evropskog fudbala te se smatra za jednog od najperspektivnijih igrača na svojoj poziciji na Starom kontinentu.

Osim toga, Burnić je nominovan za sportistu godine svoga rodnog grada Hamma a pored njega nominovani su Joscha Ritterbach, 21-godišnji rukometaš ASV-Hamm Westfalena te Sebastian Schubert, 27-godišnji reprezentativac Njemačke u kategoriji slalom-kanu.

(Reprezentacija.ba)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0