Veliko srce Jusufa Nurkića: Pomaže i u Hrvatskoj

HomeSport

Veliko srce Jusufa Nurkića: Pomaže i u Hrvatskoj

Bez dileme: Nurkić i dalje želi igrati za BiH

Zanimljivu odluku, na svojoj 39. sjednici, donijelo je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora, piše Večernji.hr.

Naime, na temelju zamolbe Hrvatskog košarkaškog saveza, Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje i potporu za prijem u hrvatsko državljanstvo NBA košarkaša Jusufa Nurkića, koji je prije odlaska preko Atlantika ostavio traga u hrvatskoj klupskoj košarci igrajući za Cedevitu i Zadar. 

No, to što će ovaj igrač NBA kluba Portland Trail Blazers, na kraju ovog procesa, dobiti hrvatski pasoš niti najmanje ne bi trebalo zabrinuti navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Niti on ima želju za promjenom sportskog državljanstva niti Hrvatska planira oteti ovog sjajnog centra nego je ovdje riječ o izlasku u susret sportašu koji je humanitarno reagirao nakon potresa u Zagrebu i na Banovini, a i sada je finansijski angažiran oko izgradnje igrališta u Zadru koje bi trebalo nositi ime Krešimira Ćosića, navodi Večernji.hr.

Zapravo, Nurkićeva ideja je da u svakom od gradova u kojima je košarku igrao finansira izgradnju igrališta (Tuzla, Laško, Zagreb, Zadar) no po pitanju sporta pomalo inertne zagrebačke vlasti, navodno, na tu ideju zasad nisu reagirale.  

Od putovnice članice Europske unije, Nurkić će sigurno imati poslovne koristi a moći će i jednostavnije putovati po svijetu. 

A ovih dana Nurkić je s reprezentacijom BiH otputovao u Njemačku gdje ga čekaju nastupi na Prvenstvu Europe protiv reprezentacije domaćina skupine, Slovenije, Francuske, Litve i Mađarske.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0