instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Vi ste ponos Sanskog Mosta!

Vi ste ponos Sanskog Mosta!

Mladi sanski judisti su po ko zna koji put pokazali i dokazali  svoje kvalitete na velikim takmičenjima. Novi uspjeh su ostvarili na održanom novogodišnjem judo kupu Viteza koji je i ove godine okupio veliki broj klubova i takmičara i samim tim ponio epitet jednog od najjačih judo kupova u BiH.

Judo klub „Sana“ je nastupio sa 13 takmičara koji su ponovo osvjetlali obraz  kluba, ali i grada Sanskog Mosta. U izutetno jakoj konkurenciji sanski judisti su osvojili ukupno osam medalja – dvije zlatne,jednu srebrnu  i pet bronzanih .

Zlatnim medaljama su se okitili Edin Dunić i Imran Muhtari, srebrnu medalju je osvojio Nafiz Sarajlija inače najmlađi takmičar kluba, dok su  bronzane medalje osvojili Abdel Sawanda,Adem Sinanović, Adna Nalić i Adela Nalić koja je osvojila dvije bronzane medalje u dva uzrasta. Da se radi o odličnom rezuzltatu i uspjehu govori i podatak da je na ovom velikom sportskom događaju nastupilo preko 500 takmičara iz 44 kluba iz BiH.

Trener judo kluba „Sana“ Muhamed Kolaković je čestitao osvajačima medalja, ali je čeastitke uputio i Emi Sarajlija, Amaru Plavotiću ,Armanu Subašiću, Afanu Imšireviću, Dinu Deliću i Dini Đumišiću koji su još uvijek mladi takmičari, ali su  pokazali da se na njih ozbiljno mora računati u narednom periodu. Treba istaći da je nastup u Vitezu bio posljednji sanskih judista u ovoj godini koja je za njih bila veoma uspješna. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima kako u BiH, tako i van njenih granica u Sloveniji i Hrvatskoj osvojili su ukupno 218 medalja od čega 88 zlatnih, 51srebrnu 79 bronzanih.

Iako su zbog teške financijske situacije u klubu nastupili na znatno manjem broju takmičenja. Mi mladim ambasadorima našeg grada čestitamo na dosadašnjim velikim rezultatijma i samo im i u 2022. godini možemo poželjeti sreću i nove uspjehe  kako širom Bosne i Hercegovine, tako i na međunarodnim takmičenjima u zemljama regije.

KOMENTARI